PROFCOACH
Even wachten...

Spelregels

  

Hieronder staan de spelregels van het Profcoach spel. Hierin wordt uitgelegd hoe het spel werkt en hoe je punten kunt verdienen.

Voor de meest gestelde vragen, klik hier.

Deelnemen

Laat zien dat jij écht verstand van voetbal hebt. Stel jouw winnende team samen, speel mee en maak kans op de mooiste prijzen. Meld je aan via de log-in / registratie button. Deelname is gratis. Je deelname is alleen geldig bij volledige en correcte invulling van de registratiepagina. Natuurlijk is iedereen vrij om zich als 'Profcoach' te bewijzen.
Terug naar boven

 

 

Profcoach kort

Stap 1: meld je aan voor Profcoach.

Stap 2: creëer je eigen subleague en nodig je vrienden uit.

Stap 3: selecteer 18 spelers met een maximum van 1 speler per Eredivisie team.

Stap 4: maak je opstelling voor de komende speelronde en wissel oneindig binnen je eigen selectie.

Stap 5: het hele seizoen door kun je spelers transfereren.

Stap 6: win elke speelronde, periode en overall deelname aan het Profcoach Live Event waarin prachtige prijzen gewonnen kunnen worden met een kennisspel.
Terug naar boven

 

 

Team selectie

Je kunt vanaf de start van de competitie van elke club je favoriete speler selecteren. Omdat er geen prijskaartje aan de spelers hangt heb je dus ook geen budget nodig om spelers te selecteren. Selecteer 18 spelers van de 18 Eredivisie clubs met een maximum van 1 speler per club.
Terug naar boven

 

 

Elke week wisselen

Elke week kun je binnen je selectie onbeperkt wissels toepassen. Immers, er zitten 7 topspelers op je reservebank. Dus, is één van je favoriete spelers geblesseerd, geschorst of hopeloos uit vorm, dan kun je doeltreffend ingrijpen en een gouden wissel toepassen.
Terug naar boven

 

 

Perioden en Speelronden

Profcoach 2013-2014 is verdeeld over een proefperiode, 30 speelronden en 6 perioden.

 

Proef periode: van 2-08-2013  tot en met 30-8-2013

 

Periode 1:  30-8-2013 tot en met 6-10-2013

Speelronde 5 t/m 9

 

Periode 2: 19-10-2013 tot en met 24-11-2013

Speelronde 10 t/m 14

 

Periode 3: 29-11-2013 tot en met 19-1-2014

Speelronde 15 t/m 19

 

Periode 4: 24-1-2014 tot en met 16-2-2014

Speelronde 20 t/m 24

 

Periode 5: 21-2-2014 tot en met 23-3-2014

Speelronde 25 t/m 29

 

Periode 6: 28-3-2014 tot en met 3-5-2014

Speelronde 30 t/m 34

Terug naar boven

 

 

Transfers bij start competitie

Spelers die verhuizen naar een andere club, waarvan al een speler is geselecteerd, zullen worden verwijderd uit je team als de transfer door Profcoach verwerkt is. Vb: Een deelnemer heeft Siem de Jong van Ajax in zijn team en Lerin Duarte van Heracles. Op 20 augustus verhuist Duarte van Heracles naar Ajax. Dit betekent dat Duarte uit het team van de deelnemer verwijderd wordt, omdat deze al een Ajacied in zijn team heeft. De deelnemer dient dan een andere Heracles aanvaller te selecteren. Dit kost je geen transfer!

 

Zorg dat je de samenstelling van je team goed in de gaten houdt. Gedurende de proefperiode (zie verderop in de regels) is het mogelijk de samenstelling van je team onbeperkt te wijzigen. Vanaf de eerste officiële speelronde is het mogelijk spelers te transfereren, het hele seizoen door. Dan moet je wel over genoeg transfers beschikken. Managers die Fox Sports abonnee zijn met GO rechten krijgen 12 transfers bij aanvang van het spel, alle overige managers 4. Extra transfers zijn bij te kopen. Wisselen tussen de basis en de reservebank  in de door jou geselecteerde 18 spelers kan natuurlijk oneindig. 

Terug naar boven

 


Transfers na de Proefperiode

Na de proefperiode start Profcoach officieel op 30 augustus met speelronde 5. Na de sluiting van de database op 30 augustus is het niet meer mogelijk oneindig te sleutelen aan je selectie. De 18 gekozen spelers vanaf 30-08 vormen de selectie waarmee je het seizoen in gaat. Echter is het wel mogelijk het hele seizoen door spelers te transfereren. Deze transfers kunnen op elk moment worden gedaan. Let wel goed op. Heb je een speler getransfereerd voor een andere speler dan is dit actief en niet meer aan te passen vanaf de eerstvolgende sluiting van de database. Dit is het moment waarop de deadline is vastgesteld om je basisteam en tactiek te bepalen.

Terug naar boven

 

 

Transfers Eredivisie

Spelers die binnen de Eredivisie van club verwisselen worden uit je team verwijderd. Op de opengevallen posities kun je iedere speler selecteren die binnen de criteria voor het samenstellen van een team past. Het selecteren van een speler op een opengevallen positie gaat niet ten koste van 1 van jouw transfers.

Terug naar boven
 


Transfers Buitenland

Spelers die naar het buitenland vertrekken mogen eveneens vervangen worden door een andere speler op deze positie en van de club waar deze speler actief was.

 

Let op: Het doorvoeren van transfers binnen Profcoach kan enkele dagen duren. Wacht met het vervangen van een speler totdat deze uit Profcoach verwijderd is!

 

Mocht bijvoorbeeld bekend worden dat Siem de Jong van Ajax naar HSV vertrekt, wacht dan totdat De Jong verwijderd is uit Profcoach. Als je De Jong er zelf al uithaalt, telt dit als een transfer! Op het moment dat hij verwijderd is, mag De Jong "gratis" vervangen worden en heb je dus nog een extra wissel tegoed in je aanval.

Terug naar boven
 


Hoe pak je de meeste punten?

Alleen de spelers die door jou in de basis zijn opgesteld kunnen punten krijgen.

 

 KeeperVerdedigerMiddenvelderAanvaller
Per gele kaart-2-2-2-2
Directe rode kaart-5-5-5-5
Eigen doelpunt-2-2-2-2
Gespeelde wedstrijd (minimaal 45 min.)2211
Gewonnen wedstrijd*3333
Gelijkgespeelde wedstrijd*1111
Velddoelpunt (incl. vrije trap)6543
Assist4321
Strafschop1111
De nul houden **32xx
Elk tegendoelpunt ***-1-1xx

 

* Een speler krijgt alleen het volle aantal punten als hij minimaal 45 minuten heeft gespeeld.

Blessuretijd wordt hierbij niet meegerekend.

 

** Een doelman of verdediger krijgt extra punten voor het houden van de nul (geen doelpunten tegen) wanneer hij minimaal 45 minuten heeft meegespeeld.

 Blessuretijd wordt hierbij niet meegerekend.

 

*** Een keeper of verdediger krijgt minpunten voor alle tegendoelpunten van zijn club in een wedstrijd, wanneer hij minimaal 45 minuten heeft meegespeeld.

 Blessuretijd wordt hierbij niet meegerekend.

 

Het is de kunst om de spelers op te stellen die in de bewuste ronde het hoogste aantal punten scoren. Dat is de gouden hand van de 'Profcoach'. Degene die aan het einde van de competitie het meeste aantal punten heeft, wint.

 

Let op: punten worden alleen toegekend aan de spelers die in je basisopstelling staan. Spelers op de bank leveren geen punten op.

 

NB: voor je aanvoerder krijg je dubbele punten toegekend! Het is dus erg belangrijk elke week goed na te denken over het selecteren van je aanvoerder.

Terug naar boven
 


Afgelaste of gestaakte wedstrijden

Wedstrijden (of delen van wedstrijden) tellen altijd mee in de speelronde, waarin deze oorspronkelijk gepland stonden. Stel dus dat een wedstrijd uit speelronde 5 wordt afgelast en deze wordt ingehaald tussen speelronde 10 en 11 in, dan tellen de punten mee voor de oorspronkelijke speelronde, speelronde 5 in dit geval. Ook geldt dus je opstelling van de oorspronkelijke speelronde.

Terug naar boven
 

 

Spelsystemen

Je kunt kiezen uit de volgende 4 spelsystemen:

 

4-3-3

4-4-2

3-4-3

3-5-2

 

Als ´Profcoach´ kun je zo vaak van spelsysteem wisselen als je wilt. Daarbij maak je gebruik van jouw selectie van 18 spelers van 18 verschillende clubs. 

 

Wil je jouw opstelling wijzigen, dan kan tot 5 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd in een speelronde. De opstelling op dat moment is de opstelling van die speelronde. Daarmee speel je dan automatisch de gehele speelronde die in die betreffende week. Alle wijzigingen die je maakt na het  sluiten van de database worden meegenomen in je team (opstelling) voor een speelronde later.

Terug naar boven Proefdraaien tot 30 augustus

Het spel start aan het begin van de competitie. De telling voor het eindklassement en de eerste periode gaat pas in vanaf vrijdag 30 augustus 2013. Zo kun je de eerste officiële competitieronden van de Eredivisie nog wennen aan het spel en kun je zien welke van je 18 Eredivisiespelers je het beste kunt inzetten. Je kunt gedurende de hele proefperiode je selectie nog vrij aanpassen. Ongeacht de proefperiode kunnen nieuwe deelnemers zich gedurende het gehele seizoen registreren en voor de resterende periodes meespelen.

 

Let op: De laatste uren voor het sluiten van de proefperiode is het extreem druk en kan het verwerken van je aanpassingen langer duren. Mochten je geplande aanpassingen hierdoor niet meer lukken, kan en zal dit NIET meer aangepast kunnen worden. Wees dus op tijd met je definitieve selectie!

 

Vanaf competitieronde vijf speel je mee voor het eindklassement

De puntentelling voor het eindklassement gaat in vanaf de vijfde officiële competitieronde die op 30 augustus begint. Als Profcoach heb je je selectie dan 'staan' en kun je gaan scoren.

 

Terug naar boven
 


Prijzen vanaf 30 augustus 2013

Vanaf de vijfde competitieronde en tevens eerste speelronde kun je ook meedingen naar deelname aan het Profcoach Live Event aan het einde van het seizoen. Prijzen zijn persoonsgebonden, niet inwisselbaar en er geldt een minimale leeftijd van achttien (18) jaar. Ga naar de prijzenpagina voor meer informatie

Terug naar boven
 

Ranglijst

In tegenstelling tot afgelopen jaar doen alle managers mee in één en dezelfde ranglijst.

Terug naar boven

 

Gelijke standen in de ranking 

Bij gelijke stand geeft de reservebank de doorslag. Als meerdere Profcoaches in een bepaalde periode of aan het einde van het seizoen op de eerste plaats eindigen, eindigt degene met de beste reservebank als hoogste in de ranking. Alle punten van de bankzitters worden dan bij elkaar opgeteld. Mocht de stand dan nog steeds gelijk zijn, dan eindigt degene waarvan de aanvoerder de meeste punten heeft verzameld als hoogste in de ranking. Mocht de stand dan nog steeds gelijk zijn, dan eindigt degene die de minste transfers heeft verricht als hoogste in de ranking. Indien ook daarbij een aantal personen gelijk eindigt dan zal een ad random trekking tussen deze personen plaatsvinden door de computer om te bepalen wie er als hoogste eindigt in de ranking.

 

Onder de personen die eindigen in de top van de ranking worden prijzen verdeeld via een trekking. Zie voor meer informatie de spelvoorwaarden.

Terug naar boven


Abonnee met GO rechten

Als abonnee van Fox Sports met GO rechten heb je een aantal voordelen in Profcoach:

- 12 i.p.v. 4 transfers

- Automatische kwalificatie voor de Pro Cup

- Je krijgt toegang tot video’s van je spelers en alle Eredivisie teams.

- Je krijgt van de spelers in je team die een goal gescoord hebben video’s doorgestuurd direct nadat ze een doelpunt hebben gemaakt.

- Daarnaast zijn alle samenvattingen van alle gespeelde Eredivisie wedstrijden beschikbaar.


Profcoach Cup

Periode 3 van Profcoach staat in het teken van kwalificatie voor de Profcoach Cup! In spannende knock-out wedstrijden zullen de beste managers van periode 3 uit gaan maken wie de winnaar wordt van de Profcoach Cup 2013/2014. Onderstaand vinden jullie wat extra informatie over de Cup, zoals de startdatum en hoe je je kunt kwalificeren voor de Cup.

 

Wat houdt de Profcoach Cup in en hoe kan ik meedoen?

- De beste managers van periode 3 plaatsen zich voor de Profcoach Cup.
- Alle abonnees van Fox Sports met GO rechten zijn automatisch geplaatst
-
In totaal kwalificeren 16.384 managers zich voor de eerste knock-out ronde van de Cup. Dit zijn dus alle abonnees aangevuld met de beste ''reguliere'' managers van Periode 3.
- Voorbeeld: er zijn 1.000 abonnees. Dat betekent dat de beste 15.384 reguliere managers (16.384 minus 1.000 abonnees) van periode 3 zich plaatsen voor de Cup.

 

Wanneer is de Profcoach Cup en hoe verzeker ik mij nu al van deelname?
-Vanaf speelronde 20 (24 tot 26 januari 2014).
-Tot en met speelronde 33 zal er in 14 speelrondes bestaande uit knock-out wedstrijden worden uitgemaakt wie de winnaar wordt van de Profcoach Cup 2013/2014. In de eerste speelronde zullen 16.384 managers het dus in 8.192 wedstrijden tegen elkaar opnemen.
 

Spelvoorwaarden

De volgende algemene spelvoorwaarden zijn conform de Gedragscode Promotionele Kansspelen van toepassing op het Profcoach spel (hierna: “de Spellen”), die worden georganiseerd door de Eredivisie Media en Marketing CV., gevestigd te Zeist aan de Woudenbergseweg 21 (3707 HW) (hierna: “de Profcoach-organisatie”).

 
1. Deelname aan het algemene Profcoach spel is gratis.

2. Deelnemers aan de Spellen dienen minimaal 18 jaar of ouder te zijn.


3. De NAW-gegevens en/of andere persoonsgegevens die door de Profcoach-organisatie worden verkregen  in verband met deelname aan de Spellen zullen vertrouwelijk en conform de toepasselijke Privacywetgeving worden behandeld. Deze gegevens worden opgeslagen in een databestand. De Profcoach-organisatie zal de deelnemers op de hoogte houden van haar activiteiten en eventuele (commerciële) aanbiedingen van haarzelf of haar partners/sponsors.

4. De Profcoach-organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade die voortvloeit uit deelname aan de Spellen, het gebruik van de website, of het downloaden van componenten die betrekking hebben op de Spellen, noch voor eventuele technische storingen, gebreken of vertragingen met betrekking tot deelname aan de Spellen of de aanwijzing van de prijswinnaar.

5. Vragen, geschillen en klachten kunnen gestuurd worden naar profcoach@foxsports.nl. Vermeld daarin je team-naam en je eigen naam.

6. Bij geschillen beslist de Profcoach-organisatie.

7. De Profcoach organisatie kan te allen tijde wijzigingen aanbrengen in de spelvoorwaarden. Hiervan zal melding worden gemaakt op www.profcoach.nl.


Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Klik hier voor het cookiebeleid.